Найпоширеніші рекламні та презентаційні види поліграфії – це буклети та флаєри. Це найінформативніший і найкомпактніший носій реклами. Ми зробимо розробку дизайну буклету вашої фірми, компанії або партії, професійний підхід до виготовлення поліграфічної продукції та виконання в найкоротші терміни. Рекламний буклет або флаєр відображає успішність вашого бізнесу, кар’єри і розповідає про історію та останні зміни, що відбулися у Вас.

Листівка – це рекламний матеріал невеликого формату, як правило, А4 або А5. Листівка може бути кольоровою (коли використовується вся палітра фарб) і одноколірною. Зовсім не обов’язково, щоб листівка була чорно-білою. Досить цікаво і привабливо виглядає листівка, надрукована на кольоровому папері, або виконана з використанням одного кольору для зображень і тексту.

Він може бути одностороннім і двостороннім. Від використання друку на зворотному боці виграє замовник листівок – він економить кошти на папері і, водночас, може помістити на зворотному боці додаткову інформацію.

Листовка должна быть читабельной! Чтобы успешно это осуществить, нужно принимать во внимание все элементы, обычно используемые в листовках: заголовок, текст, изображения, координаты и, конечно, ключевые слова и фразы. Последние желательно даже выделять размером шрифта (при одноцветном решении) или отдельном цветом (для полноцветной печати).

Основне призначення листівки – слугувати рекламною інформацією щодо послуги. Інформацією, яку можна взяти з собою і прочитати у відповідній обстановці. Інформацією, якою можна скористатися практично. Виходячи з цих трьох критеріїв, і формуються складові частини листівки.

У тексті листівки не потрібні подробиці. Змістовна частина цього рекламного матеріалу має відповідати на три простих запитання: що рекламується? (тобто сам предмет, про який ідеться), для кого? (відповідаючи на це запитання, автори тексту зазвичай мають розуміти, для кого вони пишуть, на яку аудиторію орієнтуються), з якою метою? (для відповіді на це запитання потрібно уявляти собі, навіщо виготовляється листівка). Наприклад, проінформувати аудиторію потенційних клієнтів про свої можливості, повідомити про акцію або нові послуги… Можливі різні варіанти.

У виготовленій листівці не обов’язково має бути зображення. Його наявність залежить від різних причин. Наприклад, послуги простіше описувати словами, ніж ілюструвати. Тому барвиста картинка в такому разі слугуватиме просто прикрасою. У будь-якому разі, потрібно пам’ятати головне: краще взагалі обійтися без зображень, ніж використовувати неякісні. Завжди можна знайти оптимальний вихід. Наприклад, використовувати тільки обриси предмета на ілюстрації, графіку та інші художні рішення у випадках, якщо зображення вкрай необхідне.

Заголовок – одна з основних частин дизайну листівки. На нього читачі звертають увагу насамперед. Тому заголовок має бути не просто набором красивих слів, а змістовним і наповненим. Водночас не варто перевантажувати заголовок. Якщо немає можливості винести в заголовок ключові думки, можна використовувати для пояснення підзаголовок. Тут уже більше можливостей для маневру, адже підзаголовок може складатися з кількох речень. А вже в них-то точно можна вкласти потрібні читачам думки.

Ні з текстом, ні з зображеннями дрібнити не варто. Нагромадження інформації в замовленій листівці не стимулює бажання зайнятися її прочитанням. Краще використовувати менше тексту, не розжовуючи повністю всю тему розповіді, щоб стимулювати у читача бажання зателефонувати й уточнити якісь деталі. І ось тут-то він Ваш! Будь ласка, спілкуйтеся з Вашим потенційним клієнтом – листівка виконала свою функцію.

Ще краще, якщо у виготовленій листівці, окрім адреси та номера телефону, буде вказано адресу сайту та розміщено схему проїзду до офісу. У такому разі, Ви цілком можете очікувати візиту потенційного клієнта, якщо не реального, то хоча б віртуального на ваш Інтернет-ресурс.

Головна мета будь-якого якісного рекламного матеріалу – зацікавити потенційного клієнта змістом або зображенням і стимулювати до дії. Наприклад, хоча б поцікавитися можливостями пропонованої послуги.